Stäng kundkorgen
Produkt Antal Leverans á Pris Totalsumma Ta bort
Rensa varukorgen Total summa: 0 kr
Gå till kassan
 • Din däck- och fälgspecialist
 • Tryggt och säkert
 • Sedan 1992

Köpvillkor

Innehåll

Allmänt

Välkommen som kund hos oss på Tyred.se. Vi hoppas att du skall bli nöjd med din köpupplevelse. 

Vi på Tyred vill härmed informera om att när Du som konsument handlar via internet, gäller Konsumentköplagen (1990:932), lagen om distans- och hemförsäljningsavtal (2005:59), Personuppgiftslagen  (1998:204 )samt lag om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (2002:562).

Beställning

Beställning av våra produkter sker via www.tyred.se. Beställningar som görs av personer under 18 år bedöms enligt gällande regler för kontantköp och måste därför ha målsmans godkännande. Tyred förbehåller sig rätten att vid eventuella fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga produkter i sortimentet korrigera detta i efterhand. All bildinformation måste ses som illustrationer, och kan ej garanteras återge produktens exakta utseende. Vid eventuella fel i angivande av lagersaldo förbehåller sig Tyred att korrigera detta i efterhand. 

Vid större beställningar kan det förekomma att ordern delas upp i flera leveranser. Vid frågor om delad leverans var vänlig och kontakta vår kundservice på 0491-82050 eller via mail: kundservice@tyred.se.

Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet direkt att polisanmälas.

Betalning

Tyred.se erbjuder säker betalning till via betalningslevernatören Klarna. Klarna erbjuder er möjligheten att betala via faktura, delbetalning, konto, direktbank eller via Visa/Mastercard-kort.

Handla nu - betala efter leverans!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid minst 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från KLARNA.SE
 • Möjlighet till delbetalning

Betalningsvillkor

Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kronor eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift.

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning

När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkorHär hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgiftshantering

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. montering, balansering och specialtillverkade varor.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Delbetala från 50 kr/mån!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En administrativ avgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Länk till Klarnas Allmänna villkor.
Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.

Ångerrätt

Som kund hos Tyred är din affär inte avslutad förrän du fått hem och godkänt dina varor. 
Du har rätt att häva köpet, utan kostnad, om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid vid eventuell försening.
Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan är felfri. Du har alltid rätt att häva ditt köp. Är du inte nöjd har du 14 dagars ångerrätt efter det att du mottagit varan. 

Ångerrätten gäller för alla produkter på hemsidan UTOM de som är personifierade där man gör en beställning och sätter ett namn på produkten som till exempel kompletta hjul då vi monterat ett däck på en fälg. Vid retur tillkommer en returfrakt som Du som kund står för. Varan måste skickas tillbaka i oförändrat skick. 

Om du som kund inte hämtar ut din vara i tid och varan går i retur tillbaka till Tyred.se så debiteras du som kund en avgift på 395 kr för frakt och ett tillägg på 195kr för administrationskostnader. Detta gäller när vi har skickat varorna till dig som kund utifrån de uppgifter som skrivits in till Tyred.se. Var därför noggrann med att skriva i rätt telefonnummer och mailadress.

Vid frågor angående returer, kontakta oss på 0491-82050 eller via mail: kundservice@tyred.se.

Frakt & Leverans

Vid beställning så tillämpas en fraktkostnad på 49 kr/st oavsätt om det gäller fälgar, däck eller kompletta hjul.
Bor du på en ö så som t.ex. Gotland så tillkomer det en extra fraktkostnad á 125kr/st
 

I dagsläget så kan vi endast skicka varor inom Sverige, men det kan många gånger levereras direkt från utlandet hem till dig.

Normal leveranstid är 3-6 arbetsdagar, om inget annat anges, från det att Tyred har bekräftat din beställning via e-post. Vid stora allmänna helger kan leveranstiden bli något längre. Är din order lagd till oss efter klockan 14:00 så hinner din beställning inte gå iväg samma dag och blir då automatiskt till dagen efter.

Har du som kund köpt produkter från flera olika märken så kan dessa att skickas i separata leveranser. Detta kan innebära att dina produkter levereras vid olika tillfällen.

Vid ev försening kommer kundtjänst att kontakta Dig som kund. Vid eventuell försening har du rätt att häva köpet om du inte godkänner en ny leveranstid. Vill du häva ditt köp på grund av fördröjd leveranstid och har förskottbetalat förs dina pengarna tillbaka till ditt konto inom ett par dagar. Har du valt att betala med faktura så makulerar vi den.

Annan leveransadress än beställarens godtas vid kortbetalning, ej vid faktura. 

Vi samarbetar med DHL, DPD och Postnord för leverans av din beställning. Vi har valt DHL och Postnord som distributörer först och främst  på grund av deras många och spridda utlämningsställen samt deras snabba och trygga leveranser. Detta för att vi ska kunna vara så tillgängliga som möjligt för Er kunder runt om i landet.

Via din ordersida så har du möjlighet att spåra din beställning, om dessa varor du beställt är skickade direkt från utlandet så kommer du inte se någonting på dina sändningsnummer förens PostNord mottagit dessa i Sverige, detta är för att den första biten skickas med DPD för snabba leveranser. Detta innebär inte en fördröjning av din leveranstid

När du som kund mottagit dina varor från PostNord eller DHL kontrollera ALLTID dina varor så att alla varor finns med, är korrekt och att det inte blivit några skador under leveransen eller liknande, om så är fallet så ta gärna bilder på skadan samt på det emballage som skyddat varan. Om det är en skada på din vara från oss så MÅSTE det göras en reklamation till chauffören samt till oss. Om detta inte görs kan vi inte ersätta eventuella skador.

Om du som kund inte hämtar ut din vara i tid och varan går i retur tillbaka till Tyred.se så debiteras du som kund en avgift på 395 kr för frakt och ett tillägg på 195kr för administrationskostnader. Detta gäller när vi har skickat varorna till dig som kund utifrån de uppgifter som skrivits in till Tyred.se. Var därför noggrann med att skriva i rätt telefonnummer och mailadress.

Reklamation & Fel

Tyred.se följer konsumentköplagen vid eventuella reklamationer, se www.konsumentverket.se. Vi på Tyred står för returfrakten vid fel/reklamation samt betalar portot tillbaka till dig vid eventuellt byte av vara. Tänk på att alltid spara kvitto på försändelsen vid retur. Kontakta alltid Tyred innan du skickar tillbaka varan i dessa fall. Du når oss på telefon 0491-82050 eller via mail: kundservice@tyred.se

När du som kund mottagit dina varor från PostNord eller DHL kontrollera ALLTID dina varor så att alla varor finns med, är korrekt och att det inte blivit några skador under leveransen eller liknande, om så är fallet så ta gärna bilder på skadan samt på det emballage som skyddat varan. Om det är en skada på din vara från oss så MÅSTE det göras en reklamation till chauffören samt till oss. Om detta inte görs kan vi inte ersätta eventuella skador.

Skulle det vara något problem med dessa produkter som du har köpt av oss som t.ex. oblanans i dina nya kompletta hjul eller liknande så kan vi efter vårt godkännande göra en återbetalning till dig som kund. Vi kan då ersätta dig för en sådan arbetskostnad hos verkstad upp till 150kr/hjul för en ombalansering vilket är en rimlig kostnad. Är det så att du behöver byta däck eller annan produkt på grund av fel så görs detta efter överenskommelse med personal på Tyred.se

Force majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndigheters beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi på Tyred befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Priser

Priserna som anges är alltid inklusive moms.
Vi reserverar oss för eventuella skrivfel. Vid prisjusteringar på redan lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Personuppgifter

Tyred är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss såsom namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress.Genom Er beställning samtycker ni till att Tyred och dess samarbetspartners lagrar och använder uppgifter om era inköp samt de kontaktuppgifter ni lämnar. Uppgifterna lagras och används för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot er som kund och ge er bättre service, bland annat genom att göra vår webbplats så personlig som möjligt.

Vi behandlar era personuppgifter med största försiktighet och garanterar att era kunduppgifter endast används av Tyred och dess samarbetspartners. Tyred och dess samarbetspartners kommer inte, utan ert samtycke, att vidareförmedla uppgifter om er annat än om detta följer lagstiftning, om det krävs i samband med att ni beställt en produkt eller tjänst eller om Tyred anser att det krävs för att skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande Tyred och dess samarbetspartners.

Vi på Tyred kommer inte att använda dina personuppgifter till direktmarknadsföring utan att kontakta dig först.

Om du inte vill att dina personuppgifter ska användas för direktmarknadsföring ber vi dig att maila kundservice@tyred.se eller ringa till 0491-82050 och meddela oss detta.

Du har som kund rätt att efter skriftlig begäran till oss på ovan angivna adress en gång per år få information om hur dina personuppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

Tvister

Vid eventuella tvister ska dessa avgöras av svensk domstol enligt svensk lag.

ABS Wheels

ABS360 är en patenterad och registrerad kona under varumärket ABS Luxury Wheels.
Patent och registreringsverket 2011011-24  www.abswheels.se och www.prv.se