Stäng kundkorgen
Produkt Antal Leverans á Pris Totalsumma Ta bort
Rensa varukorgen Total summa: 0 kr
Gå till kassan
 • Din däck- och fälgspecialist
 • Tryggt och säkert
 • Sedan 1992

Köpvillkor

Innehåll

Allmänt, säkerhet och priser

Välkommen som kund hos oss på Tyred.se. Vi hoppas att du skall bli nöjd med din köpupplevelse. 

Vi på Tyred vill härmed informera om att när Du som konsument handlar via internet, gäller Konsumentköplagen (1990:932), lagen om distans- och hemförsäljningsavtal (2005:59), Dataskyddsförordningen (GDPR) samt lag om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (2002:562).

Alla varor förblir Tyred.se egendom till dess att full betalning erlagts.

Din säkerhet är viktig för oss och därför använder vi oss av SSL-certifikat som skyddar all känslig och privat dataöverföring via webbplatser och onlinesystem. Vi garanterar däremot inte att internetportalen alltid fungerar helt felfritt utan tillfälligt avbrott.

Våra priser i webbshopen är inte helt fasta. Priserna kan variera från dag till dag då de följs av en daglig eurokurs. eftersom att vi har leverantörer både inom och utanför Sverige. 

Om du köper en vara och fått bekräftelse på köpet kan du hävda din rätt att få köpa produkten till angivet pris även om det är fel men bara så länge det inte är uppenbart att priset är felaktigt och att du handlat i så kallad "ond tro". En webbutik är alltså inte bunden till en beställning om du insett eller borde ha insett att det angivna priset är för lågt. Om du och butiken inte är överens om att priset varit uppenbart felaktigt kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN för att få tvisten prövad.


 

Beställning

Beställning av våra produkter sker via www.tyred.se. Beställningar som görs av personer under 18 år bedöms enligt gällande regler för kontantköp och måste därför ha målsmans godkännande. Tyred förbehåller sig rätten att vid eventuella fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga produkter i sortimentet korrigera detta i efterhand. All bildinformation måste ses som illustrationer, och kan ej garanteras återge produktens exakta utseende. Vid eventuella fel i angivande av lagersaldo förbehåller sig Tyred att korrigera detta i efterhand. 

Vid större beställningar kan det förekomma att ordern delas upp i flera leveranser. Vid frågor om delad leverans var vänlig och kontakta vår kundservice på 0491-82050 eller via mail: kundservice@tyred.se.

Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet direkt att polisanmälas.

Betalning

Tyred.se erbjuder säker betalning till via betalningslevernatören Avarda. Avarda erbjuder er möjligheten att betala via faktura, delbetalning, konto, eller via Visa/Mastercard-kort.

Handla nu - betala efter leverans!

Betala med faktura

 • Ingen Fakturaavgift
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Faktura med upp till 50 dagars räntefri kredit
 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Fakturan skickas per e-post i mitten på månaden 
 • Fakturan kan även delbetalas
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. montering, balansering och specialanpassade varor. Kompletta hjul går även under specialanpassade varor.

Vid köptillfället görs en sedvanlig kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post. Kreditgivare är Avarda AB.  Om ansökan inte skulle bli godkänd kan du enkelt välja ett annat betalningsalternativ. Fakturan skickas till dig per e-post i mitten på månaden och man betalar alltid i slutet av månaden, så du får upp till 50 dagar på dig att betala, beroende på när i månaden du gjorde ditt köp. Om betalningen inte är bokförd hos oss på förfallodagen tillkommer lagstadgad påminnelseavgift, f.n. 60 kr. du kan välja att betala hela faktturabeloppet på en gång eller dela upp betalningen i  mindre delar, då läggs ditt köp över på ett Tyred Konto. 

Det lägsta beloppet att delbetala står angivet på fakturan. När du byter till Tyred Konto är årsräntan 19,90%. För fullständiga villkor, se Avardas kreditvillkor nedan. 

Räntefri delbetalning

 • Räntefri delbetalning 6 eller 12 månader
 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Kontoutdraget skickas till dig i mitten av månaden

Delbetalning gäller när Kreddittagaren har valt att betala räntefritt. När den räntefria perioden är slut påförs ränta på eventuellt kvarvarande skuld enligt villkoren för konto. För fullständiga villkor, se Avardas kreditvillkor nedan.

Betala med konto

 • Betala i din egen takt
 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala i slutet av nästkommande månad
 • Årsränta 19,90%, effektiv årsränta 29,22%
 • Du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad, dock minst 70 kr/månad

Konto är en kredit som löper på obestämd tid och innebär att Kredittagaren får kreditutrymme att betala med vid köp hos Tyred.se. Kontokrediten har en maximal kreditgräns om 60 000 kr och en delbetalningstid upp till trettiosex (36) månader. Antalet månader kan väljas av Kredittagaren i samband med ansökan. Avarda förbehåller sig rätten att göra en ny kreditprövning för varje nytt köp som Kredittagaren genomför hos Tyred.se. För fullständiga villkor,  se Avardas kreditvillkor nedan.

Handla nu och betala med kort direkt!

 • Säker kortbetalning med din CVC kod på baksidan
 • Allt klart direkt
 • Varorna levereras, snabbast möjligt

Personuppgiftshantering

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Avarda behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Avardas integritetsspolicy för en närmare beskrivning av Avardas personuppgiftsbehandling.

Genom att använda Avarda Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Avardas integritetspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

Länk till Avardas kreditvillkor.

Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.

Ångerrätt

Som kund hos Tyred är din affär inte avslutad förrän du fått hem och godkänt dina varor. 
Du har rätt att häva köpet, utan kostnad, om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid vid eventuell försening.
Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan är felfri. Du har alltid rätt att häva ditt köp. Är du inte nöjd har du 14 dagars ångerrätt efter det att du mottagit varan. 

Ångerrätten gäller för alla produkter på hemsidan UTOM de som är personifierade där man gör en specialbeställning enligt kundens önskemål. Vid retur tillkommer en returfrakt som Du som kund står för. Varan måste skickas tillbaka i oförändrat skick. Returfrakten är 175kr/däck eller fälg och 250 kr/komplett hjul. Minsta kostnad för returfrakt är 500 kr. Vid kompletta hjul återbetalas inte monteringskostnaden. Vid retur ska du alltid kontakta oss först.

Outlöst gods

Om du som kund inte hämtar ut din vara i tid utan särskilt meddelande till oss på Tyred och varan går i retur så debiteras du som kund en avgift på 500 kr/order samt 200 kr/däck eller fälg och 500 kr/komplett hjul. Lägsta avgift för outlöst sändning är 900 kr. Detta gäller när vi har skickat varorna till dig som kund utifrån de uppgifter som du angett. Var därför noggrann med att skriva i rätt telefonnummer och mailadress.

Vid frågor angående returer, kontakta oss på 0491-82050 eller via mail: kundservice@tyred.se.

Frakt & Leverans

Vid beställning så tillämpas en fraktkostnad på 49 kr/st oavsätt om det gäller fälgar, däck eller kompletta hjul.
Bor du på en ö så som t.ex. Gotland så tillkomer det en extra fraktkostnad á 125kr/st
 

I dagsläget så kan vi endast skicka varor inom Sverige, men det kan många gånger levereras direkt från utlandet hem till dig.

Normal leveranstid är 3-6 arbetsdagar, om inget annat anges, från det att Tyred har bekräftat din beställning via e-post. Vid stora allmänna helger kan leveranstiden bli något längre. Är din order lagd till oss efter klockan 14:00 en vardag så hinner din beställning inte gå iväg samma dag och blir då automatiskt till dagen efter.

Har du som kund köpt produkter från flera olika märken så kan dessa att skickas i separata leveranser. Detta kan innebära att dina produkter levereras vid olika tillfällen.

Vid ev försening kommer kundtjänst att kontakta Dig som kund. Vid eventuell försening har du rätt att häva köpet om du inte godkänner en ny leveranstid. Vill du häva ditt köp på grund av fördröjd leveranstid och har förskottbetalat förs dina pengarna tillbaka till ditt konto inom ett par dagar. Har du valt att betala med faktura så makulerar vi den.

Annan leveransadress än beställarens är fullt möjlig men måste godkännas med mobilt BankId.

Ändring av leveransadress är inte möjlig om sändningen har lämnat lagret. 

Vi samarbetar med DHL, DPD och Postnord för leverans av din beställning. Vi har valt DHL och Postnord som distributörer först och främst  på grund av deras många och spridda utlämningsställen samt deras snabba och trygga leveranser. Detta för att vi ska kunna vara så tillgängliga som möjligt för Er kunder runt om i landet. Däck och kompletta hjul levereras hem till er eller till en företagsadress om detta önskas. 

Vid leveranshinder dvs. om du inte är på plats vid avtalad tid för leverans så debiteras du som kund ett tillägg på 300 kr. 

Via din ordersida så har du möjlighet att spåra din beställning, om dessa varor du beställt är skickade direkt från utlandet så kommer du inte att se någonting på dina sändningsnummer förens PostNord mottagit dessa i Sverige, detta är för att den första biten skickas med DPD för snabba leveranser. Detta innebär inte en fördröjning av din leveranstid

När du som kund mottagit dina varor från PostNord eller DHL ska du ALLTID kontrollera så att alla varor finns med, är korrekta och att det inte blivit några skador under leveransen eller liknande, om så är fallet så ta gärna bilder på skadan samt på det emballage som skyddat varan. Om det är en skada på din vara från oss så MÅSTE det göras en reklamation till chauffören samt till oss. Om detta inte görs kan vi inte ersätta eventuella skador.

Outlöst/vägrat gods

Om du som kund inte hämtar ut din vara i tid utan särskilt meddelande till oss på Tyred och varan går i retur så debiteras du som kund en avgift på 500 kr/order samt 200 kr/däck eller fälg och 500 kr/komplett hjul. Lägsta avgift för outlöst sändning är 900 kr. Detta gäller när vi har skickat varorna till dig som kund utifrån de uppgifter som du angett. Var därför noggrann med att skriva i rätt telefonnummer och mailadress.

Reklamation & Fel

Tyred.se följer konsumentköplagen vid eventuella reklamationer, se www.konsumentverket.se. Vi på Tyred står för returfrakten vid fel/reklamation samt betalar portot tillbaka till dig vid eventuellt byte av vara. Tänk på att alltid spara kvitto på försändelsen vid retur. Kontakta alltid Tyred innan du skickar tillbaka varan i dessa fall. Du når oss på telefon 0491-82050 eller via mail: kundservice@tyred.se

När du som kund mottagit dina varor från PostNord eller DHL kontrollera ALLTID dina varor så att alla varor finns med, är korrekta och att det inte blivit några skador under leveransen eller liknande, om så är fallet så ta gärna bilder på skadan samt på det emballage som skyddat varan. Om det är en skada på din vara från oss så MÅSTE det göras en reklamation till chauffören samt till oss. Om detta inte görs kan vi inte ersätta eventuella skador.

Skulle det vara något problem med dessa produkter som du har köpt av oss som t.ex. oblanans i dina nya kompletta hjul eller liknande så kan vi efter vårt godkännande göra en återbetalning till dig som kund. Vi kan då ersätta dig för en sådan arbetskostnad hos verkstad upp till 150kr/hjul för en ombalansering vilket är en rimlig kostnad. Är det så att du behöver byta däck eller annan produkt på grund av fel så görs detta efter överenskommelse med personal på Tyred.se

Force majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndigheters beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi på Tyred befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Priser

Priserna som anges är alltid inklusive moms.
Vi reserverar oss för eventuella skrivfel. Vid prisjusteringar på redan lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Tvister

Vid eventuella tvister ska dessa avgöras av svensk domstol enligt svensk lag.

ABS Wheels

ABS360 är en patenterad och registrerad kona under varumärket ABS Luxury Wheels.
Patent och registreringsverket 2011011-24  www.abswheels.se och www.prv.se

Integritetspolicy

Senast uppdaterad 2018-05-23

Tyred i Oskarshamn AB, org nr 556795-6403 är personuppgiftsansvariga för att skydda dina personuppgifter när du använder företagets webbplats, mobila webbplats eller kontaktar företaget via kundtjänst. Vi respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Vi kommer att vara öppna med vilken information vi samlar in och varför, och vi kommer skydda den på ett så säkert sätt som möjligt. Genom att använda vår hemsida och samtycka till denna policy, samtycker du också till vår användning av cookies enligt villkoren i denna policy.

I företagets integritetspolicy för personuppgifter beskrivs vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte de samlas in, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina uppgifter samt hur du kan kontakta oss. 
 

Personuppgifter vi samlar in

Företaget inhämtar uppgifterna i första hand direkt från dig som kund. Vi samlar in följande personuppgifter från dig.

* Namn, adress, telefonnummer och e-post

* Personnummer, om du själv valt att lämna dessa till oss. Ditt personnummer som du i vissa fall lämnar till oss i kassan vid    köp går enbart till betaltjänsten, Klarna, som vi inte kan ta del av.

* Betalningsuppgifter för ditt köp

* IP-adress och information om din användning av företagets webbplats som geografiskt läge, webbläsarens typ, länkkälla, längden på besök samt sidvisningar/webbplatsnavigering.

* Information om alla transaktioner som genomförs mellan dig och oss på eller i relation till denna webbplats, inklusive uppgifter om inköp som du gör av våra varor eller tjänster.

* Eventuell information som du väljer att skicka till oss via e-post.
 

Hur vi använder insamlad information

Företaget behandlar dina personuppgifter i huvudsak för de ändamål som anges nedan samt för de eventuella ytterligare ändamål som anges vid insamlingstidpunkten:

* För att kunna hantera din beställning/köp.

* Möjliggöra god kundservice/hantera kundtjänstärenden, som att hantera dina förfrågningar, rätta felaktiga uppgifter eller skicka information som du har begärt.

* Vi använder Google Analytics för att analysera användningen av webbplatsen. Google Analytics genererar statistik och annan information om webbplatsanvändningen med hjälp av cookies som i många fall sparas på användarnas datorer. Google´s sekretesspolicy finns på: http://www.google.com/privacypolicy.html.

* För att genom analys av ditt beteende på vår webbsida utveckla, leverera och förbättra våra produkter och tjänster.

* För att kunna fullgöra rättsliga förpliktelser (t.ex. avseende krav i bokföringslagen och skydd av personuppgifter i IT-system).

* För att skicka förfrågan om att lämna kundomdömen på t.ex Trustpilot.

 

Information som lämnas ut

Vi kan dela med oss av information till andra företag som behandlar data på våra vägnar för att vi ska kunna utföra våra tjänster, t.ex. analys, distribution, IT-tjänster eller andra tjänster för att upprätthålla och tillämpa våra användar- och leveransvillkor. Vid all hantering av personuppgifter iakttas dock alltid hög säkerhet och sekretess.

Företaget samarbetar endast med partners som behandlar personuppgifter inom EU/EES eller med företag som upprätthåller samma skyddsnivå som inom EU/EES genom att t.ex. ha anslutit sig till den s.k. Privacy Shield-överenskommelsen mellan EU och USA.
 

Om cookies

När du använder vår webbplats kan det hända att personuppgifter samlas in via cookies. En cookie består av information som skickas från en webbserver till en webbläsare och lagras i webbläsaren. Informationen skickas sedan tillbaka till servern varje gång webbläsaren begär en sida från servern. Det görs för att webbservern kan identifiera och spåra webbläsaren.

Vi använder "sessioncookies" och "permanenta cookies" på webbplatsen. Vi använder sessioncookies för att lära oss mer om våra användare medan du navigerar på webbplatsen. Vi använder permanenta cookies för att möjliggöra för vår hemsida att känna igen dig när du besöker den.

Session-cookies raderas från din dator när du stänger din webbläsare. Permanenta cookies är lagrade på datorn tills de tas bort, eller tills de når ett särskilt angivet utgångsdatum. 
 

Rättslig grund, lagring och gallring av personuppgifter

I och med att du lämnar uppgifter till företaget ger du din tillåtelse till att företaget registrerar, lagrar och behandlar de angivna personuppgifterna för angivna ändamål. Som rättslig grund för behandling hänvisar företaget till att behandlingen är nödvändig för att fullgöra köpeavtalet mellan dig och företaget, rättslig förpliktelse eller berättigat intresse. Om företaget använder sig av berättigatt intresse som grund, kommer det endast att göras för de ändamål som angetts ovan.

Om du vill veta mer om vår avvägning vi gjort när vi bedömer berättigat intresse är du alltid välkommen att kontakta oss. Information finner du under, kontakta oss. 

Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen som t.ex. garantivillkor för våra produkter eller eventuella reklamationer.
 

Dina rättigheter och val

Rätt till tillgång 

Vi vill vara öppna med hur vi behandlar dina uppgifter. Om du vill få insyn i den personuppgiftsbehandling som vi gör i relation till dig har du rätt att begära att få infomation om behandlingen. Du har också rätt att få en elektronisk kopia av dina personuppgifter som behandlas av oss om du gör en ansökan elektroniskt. Om vi mottar en begäran om tillgång kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa vilka uppgifter du vill ta del av och att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person. 

Rätt till rättelse

Du har rätt att begära att dina personuppgifter rättas om uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter.

Rätt till radering

Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter som vi behandlar om:

* Uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats.

* Du har återkallat ett samtycke som behandlingen grundar sig på och det inte finns någon annan laglig grund för behandlingen.

* Personuppgifterna behandlats på ett olagligt sätt.

* Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse som företaget omfattas av.

 

Om du begär radering av personuppgifter kan vi inte alltid tillmötesgå din begäran bl a om:

* Behandlingen behövs för att utöva någons rätt till yttrande- och informationsfrihet.

* För att uppfylla en rättslig förpliktelse som vi omfattas av.

* För att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk.

Rätt till begränsning

Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgifter begränsas. Vi kommer att informera dig om begränsningen av behandling av personuppgifter upphör.
 

Klagomål till tillsynsmyndigheten 

Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du kontakta oss. Du har också rätt att lämna in ett klagomål till tillsynsmyndigheten (Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten).
 

Om lämnande av uppgifter krävs enligt avtal eller lag

Den insamling av dina personuppgifter som vi gör inom ramen för att kunna fullgöra rättsliga förpliktelser krävs enligt lag. Om uppgifterna inte lämnas kan våra rättsliga skyldighet inte fullgöras och vi behöver i så fall neka dig köpet.

Villkor Avarda Checkout (2016:1)

Avardas checkout hjälper dig att enkelt genomföra din betalning hos handlare som samarbetar med Avarda. Köpet accepteras som tidigare hos handlaren och betalningen genomförs hos Avarda. I checkouten väljer du det betalningssätt som passar dig bäst. Vilka betalningssätt som erbjuds dig kan variera mellan olika köptillfällen och mellan olika handlare, men också beroende på vår  kreditbedömning. De vanligaste betalningssätten som erbjuds är Faktura, delbetalning, kort och direktbanksbetalning. Nya betalningssätt kan när som helst adderas eller ta bort. 

Genom att använda Avardas checkout godkänner du villkoren samt behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part. 

Användning 
I samband med att du använder dig av Avardas checkout kommer Avarda behöva säkerställa din identitet och därför inhämtas information såsom personnummer, namn och kontaktuppgifter. Väljer du att betala med ett kreditalternativ inhämtas även kreditinformation för att säkerställa din betalningsförmåga. Efter genomgången bedömning av lämnade uppgifter och inhämtad information så uppvisar Avardas checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig vid det aktuella tillfället för det specifika köpet. Villkoren för de olika betalningssätten finns tillgängliga på sidan före ditt val. Vissa betalsätt är förknippade med kostnader enligt villkoren för dessa. När ett köp slutförs via Avardas checkout godkänns att Avarda skall ersätta butiken för det genomförda köpet och Avarda övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du valt så går din betalning till att reglera den fordran Avarda har.  
Avarda är innehar samtliga rättigheter till Avarda checkout. Som användare får du bara använda tjänsten på avsett sätt för att genomföra köp. Har du tidigare handlat via Avardas checkout och uppgett dina kontaktuppgifter så kan dessa automatiskt förifyllas så fort du angett din e-postadress följt av postnummer. Du försäkrar att de uppgifter du uppger är korrekta och dina, samt att du får ingå avtal obehindrat utan annan persons godkännande. Används checkouten för en juridisk persons räkning, garanterar du även att du har behörighet att ingå detta avtal och därmed accepterar villkoren i dess helhet för den juridiska personens räkning. Missbrukas användningen av Avardas checkout exempelvis genom angivande av felaktiga eller vilseledande uppgifter så kan dessa sparas och används för framtida riskbedömningar och för att skydda inblandade parter. Användaren kan även komma att spärras från framtida användning av Avardas checkout och dess betalningssätt. 

Personuppgifter

Avarda och dess samarbetspartners behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig våra betalningssätt på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt. 
Personuppgifterna används i syfte att säkerställa din identitet, administrera kundförhållandet, förhindra missbruk, utföra analyser, genomföra kreditbedömning samt för att uppfylla tillämpliga lagkrav i övrigt. Följande är exempel på personuppgifter som behandlas: 
1. Personnummer 
2. Kontaktuppgifter såsom exempelvis namn, adress, epostadress, telefonnummer 
3. Köpinformation såsom exempelvis uppgifter om köpet och dess artiklar, valt betalsätt 
4. Betalningsinformation 5. Finansiell information såsom exempelvis inkomst och betalningsanmärkningar 
6. Information om din dator såsom exempelvis IP-nummer, webbläsare 
7. Allmän information tillgänglig på internet Avarda kan använda elektronisk kommunikation (kommunikation via t ex SMS och e-post) i kontakterna med dig. 

Avarda kan även komma att lämna ut uppgifter till andra företag inom den koncern som Avarda ingår i. För administrativa ändamål kan uppgifter även komma att lämnas ut till den handlare där du gjort ditt inköp. Vidare kan uppgifter komma att lämnas ut i samband med överlåtelse av fordran till inkassoföretag eller motsvarande. Du har rätt att en gång per år skriftligt begära att få tillgång till de uppgifter som rör dig. Du har också rätt att korrigera felaktiga uppgifter samt att välja bort att ta emot ytterligare marknadskommunikation. Avarda är personuppgiftsansvarigt för behandlingen av dina personuppgifter. Genom att använda Avardas checkout godkänner du vår användning av dina personuppgifter på sätt som har beskrivits här. Rätten för dig att använda Avarda checkout kvarstår tills dess att någon av parterna säger upp den. Sådan uppsägning har omedelbar effekt men påverkar inte villkor och skyldigheter för redan genomförda köp samt obetalda skulder. 

Cookies

Avarda checkout använder cookies. En cookie är en liten textfil som skickas från Avardas server och som sparas av din webbläsare för att ge dig tillgång till olika funktioner. Avarda använder cookies bl a i syfte att anpassa Avardas checkout efter dig och dina preferenser samt för analyser av hur vår webbplats används. Genom att använda Avardas checkout godkänner du användningen av cookies. 

Ansvarsbegränsning

Avarda godkänner eller kontrollerar inte någon tredje parts webbplats och ansvarar inte på något sätt för deras innehåll. Utöver vad som följer av villkoren eller tvingande konsumenträttslig lagstiftning ansvarar Avarda inte i något fall för skada som direkt eller indirekt orsakats av användningen av Avardas checkout. Svensk rätt tillämpas och eventuella tvister ska hanteras av allmän domstol.