Stäng kundkorgen
Produkt Antal Leverans á Pris Totalsumma Ta bort
Rensa varukorgen Total summa: 0 kr
Gå till kassan
  • Din däck- och fälgspecialist
  • Tryggt och säkert
  • Sedan 1992

Nya sommardäck?

Sommardäck billigt, snabb leverans och bästa service på Tyred.se 

Köp dina sommardäck billigt online hos Tyred.se, du sparar både pengar och tid på att handla hos oss. Att spara pengar och få upp till 40% lägre pris på dina sommardäck, tackar få nej till.

Vi har lång erfarenhet inom däckbranschen och vår support svarar mer än gärna på dina frågor för att hitta rätt däck till dig. Vi har en enkel, trygg och billig lösning för att du ska bli en nöjd kund. Vi hjälper även till med att direkt via hemsidan hitta din närmaste däckverkstad där du kan boka tid för montering av dina billiga sommardäck.

Dags att byta till sommardäck?  

 Lagen om vinterdäck gäller mellan den 1 december och 1 mars. Har du dubbdäck så får du använda dessa fram till den 15 april. Så den 15 april ska du senast byta till sommardäck såvida inte vinterväglag råder i form av snö, ishalka eller frostiga vägbanor.

Minsta mönsterdjup sommardäck

När det gäller sommardäck så är minsta tillåtna mönsterdjup 1,6 millimeter. Transportstyrelsen rekommenderar däremot ett mönsterdjup på minst 3 millimeter för att köra säkert. Ju bättre mönsterdjup du har desto bättre egenskaper och säkerhet har du vid vått väglag, både när det gäller vattenplaning och bromsförmåga.

Vad skiljer sig mellan olika gummiblandningar? 

Ett sommardäck har en gummiblandning som är betydligt hårdare än ett vinterdäck då det på sommaren handlar om varmare vägbanor och regn istället för  låga temperaturer och halka. Ett sommardäck behåller sin hårdare gummiblandning även vid högre temperaturer vilket gör däcket stabilt och greppvänligt. En hårdare gummiblandning leder till längre körsträcka men också ett sämre grepp i vissa fall, så allt handlar om vad just du prioriterar. En mjuk men mer greppvänlig gummiblandning slits fortare med gör att du har ett riktigt bra grepp istället. När temperaturen är under 7°C så blir framförallt bromssträckan längre och den hårda gummiblandningen leder till sämre grepp. Därför är det viktigt att byta till vinterdäck i tid när temperaturen sjunker och vintern är på väg.

Däcktillverkare

Det finns många tillverkare av däck och vi på Tyred.se kan erbjuda upp mot 100 stycken olika varumärken. Sommardäck är något som alla däcktillverkare tillverkar då det är det mest sålda däcket i världen. Vilket däck ska man då köpa och från vilken tillverkare? Allt handlar om vilka krav och kriterier du har på ditt sommardäck och vi på Tyred.se försöker alltid att hålla en oberoende ställning i denna frågan gällande vilket däckmärke man ska välja då vi representerar alla dessa varumärken. Vår bästa rekommendation är att köpa ett sommardäck som matchar dina krav och kriterier i kombination med goda rekommendationer från däcktester och omdömen från andra kunder. Ni är alltid välkomna att kontakta Tyred.se kompetenta kundservice via mail eller telefon för bästa service!

Däckens placering på bilen

Bilar tillverkas med olika drivning i form av framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift vilket påverkar slitaget på däcken olika. En framhjulsdriven bil sliter mer på framhjulen medans en bakhjulsdriven bil sliter mer bakdäck. Detta påverkar då hur däcken kommer att slitas och i vilken takt. Det bästa och säkraste är att alltid ha de bästa eller minst slitna däcken bak. Sätter man de bästa däcken bak så minimerar du risken för att bilen blir överstyrd vilket kan leda till att bilen får sladd.

Däckets livslängd

Gummi är ett naturligt material som åldras med tiden och då framförallt när det används som ett däck. Men när det gäller däck så använder man en försegling som är en slags skyddsfilm som täcks över däcket. Detta lager av skyddsfilm består av glycerin som skyddar däcket i upp till tre år från tillverkningsdatumet fram till att du börjar använda däcket. Detta förutsätter att sommardäcket har förvarats på ett svalt och mörkt ställe, i annat fall kan däcket åldras i förtid. Vi på Tyred.se anlitar leverantörer som garanterat förvarar däcken på rätt sätt. Så välkommen att köpa dina däck på Tyred.se!

Läs mer
Sommard�ck
Filter
Fallande
Vet du inte ditt regnummer? Klicka här

Bredd
Profil
Tum

Diameter i tum:
Däckdimension:
Däcktyp:
Varumärken:
Pris:
Belastningsindex:
Hastighetsindex:
Bränsleförbrukning:
Våtgrepp:
Lagerstatus

Visar 36 produkter av 16878 varor