Stäng kundkorgen
Produkt Antal Leverans á Pris Totalsumma Ta bort
Rensa varukorgen Total summa: 0 kr
Gå till kassan
  • Din däck- och fälgspecialist
  • Tryggt och säkert
  • Sedan 1992

Behöver du nya vinterdäck?

Vinterdäck billigt, snabb leverans och bästa service på Tyred.se 

Köp dina vinterdäck billigt online hos Tyred.se, du sparar både pengar och tid på att handla hos oss. Att spara pengar och få upp till 40% lägre pris på dina vinterdäck, tackar få nej till.

Vi har lång erfarenhet inom däckbranschen och vår support svarar mer än gärna på dina frågor för att hitta rätt däck till dig. Vi har en enkel, trygg och billig lösning för att du ska bli en nöjd kund. Vi hjälper även till med att direkt via hemsidan hitta din närmaste däckverkstad där du kan boka tid för montering av dina billiga vinterdäck. 

Vad ska jag tänka på när jag köper vinterdäck

 Det finns olika varianter av vinterdäck där man brukar prata om vinterdäck som är anpassat för vårt Nordiska klimat och ”Europa” vinterdäck. Skillnaden ligger i olika gummiblandningar och uppbyggnad av däcken. Ett ”Nordiskt” vinterdäck har en mjukare gummiblandning som passar vårt kallare klimat till skillnad från ett ”Europeiskt” vinterdäck som har en hårdare och fastare gummiblandning för att klara högre hastigheter, som exempel Autobahn. I Sverige har vi ett varierande klimat beroende på var i landet du bor och därför är det i vissa fall mer lämpligt med dubbdäck och i vissa fall skönare att åka på ett friktionsdäck om vädret är mildare. 

Det vanligaste är att befolkningen i Norra Sverige kör på mestadels dubbade vinterdäck och i Södra Sverige kör man oftare på odubbade friktionsdäck. Tittar man på hur det ser ut i våra storstäder där det i vissa delar är förbjudet att köra på dubbdäck inne i centrum så är det faktiskt mer än hälften som kör på dubbade vinterdäck, så valet är inte lätt. Återigen så är det en egen bedömning man får göra på vilket däck man ska köra på.

Säkerheten är det som tillverkarna fokuserar på i form av gummiblandning, dubbkvalité och däckmönster. Skillnaden ligger i hur bra däcket klarar av olika typer av halka, grepp på torrt väglag och grepp vid regn/slask. 

Ska man ha däcken med bäst mönster fram eller bak

En bil kan vara framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven och sliter då dina vinterdäck olika. De däcken som sitter på den drivande axeln slits mest. Vår rekommendation är att sätta de däcken med bäst mönster bak för att förhindra att din blir överstyrd som då kan leda till sladd.

Ålder på vinterdäck

Däck är färskvara och gummit åldras med tiden vilket leder till att däcket blir hårdare och får då sämre grepp. En annan viktig aspekt som påverkar däckets livslängd är hur däcket förvaras när det inte sitter på bilen. Ett vinterdäck ska förvaras svalt och mörkt så håller det en bättre prestanda under längre tid. Våra leverantörer av vinterdäck förvarar dessa däck på ett optimalt sätt och de flesta däcktillverkare klassar sina däck som färska i upp till tre år vilket gör att du som kund kan känna dig trygg med att handla dina däck hos oss. Däcktillverkarna använder nämligen en försegling som är en slags skyddsfilm som täcks över däcket för att hålla åldringsprocessen tillbaka. Detta lager av skyddsfilm består av glycerin som skyddar däcket i upp till tre år från tillverkningsdatumet fram till att du börjar använda däcket.

Dags att byta till vinterdäck?

Lagen om vinterdäck gäller mellan den 1 december och 1 mars. Har du dubbdäck så får du använda dessa fram till den 15 april. Så den 15 april ska du senast byta till sommardäck såvida inte vinterväglag råder i form av snö, ishalka eller frostiga vägbanor.

Minsta mönsterdjup vinterdäck

När det gäller vinterdäck så är minsta tillåtna mönsterdjup 3 millimeter. Ju bättre mönsterdjup du har desto bättre egenskaper och säkerhet har du vid halt väglag, både när det gäller greppförmåga och bromsförmåga.

Läs mer
Filter
Fallande
Vet du inte ditt regnummer? Klicka här

Bredd
Profil
Tum

Diameter i tum:
Däckdimension:
Däcktyp:
Varumärken:
Pris:
Belastningsindex:
Hastighetsindex:
Bränsleförbrukning:
Våtgrepp:
Lagerstatus

Visar 36 produkter av 7983 varor