MENY
Din däck- och fälgspecialist Tryggt och säkert Proffs sedan 1992

Välkommen in till Tyred.se – Ditt moderna Däckhotell i Oskarshamn


Gå den enkla och smidiga vägen - Lämna in era hjul på däckhotell hos oss så sköter vi resten

Kompletta hjul från Tyred.se
Hjul på Däckhotell hos Tyred.se

Dina hjul är i trygga händer hos oss i Oskarshamn - Nytt däckhotell sedan 2024

Välkommen till framtiden av däckförvaring hos Tyred.se. Vårt toppmoderna däckhotell i Oskarshamn erbjuder en säker och bekymmersfri lösning för dina hjul året runt. Med plats för hjuluppsättningar till över 1500 bilar, står vi redo att ge dina däck den vård och uppmärksamhet de förtjänar.

Varför välja däckhotell? Fördelarna är många:

 • Bekvämlighet: Glöm allt strul med att transportera och byta dina hjul själv. Vi sköter allt från däckbyte till förvaring och tvätt, så att du enkelt kan köra hit med sommarhjulen från med vinterhjulen, och vice versa.

 • Utrymmesbesparing: Varför ta upp värdefullt utrymme i ditt garage eller förråd när dina däck kan ligga säkert hos oss? Vårt däckhotell sparar inte bara plats hemma hos dig – det håller även dina hjul i perfekt skick.

 • Däckvård: Vi lagrar dina hjul i optimala förhållanden med rätt temperatur och luftfuktighet för att förlänga deras livslängd. Däck som inte är korrekt förvarade kan förlora kvalitet och prestanda.

 • Säkerhet: Vårt säkerhetssystem med övervakningskameror och kontrollerade tillträdesområden garanterar att dina hjul är skyddade mot både skadegörelse och stöld.

 • Tillgänglighet: När det är dags att byta hjul är det bara att boka en tid som passar dig. Med vårt smidiga bokningssystem kan du hantera dina däckbyten snabbt och effektivt.

 • Expertis: Vi är experter på däck och vet exakt hur de ska hanteras för att bevara kvaliteten. Vi håller även koll på hjulen åt er så att dina hjul är i toppskick när du behöver dem.

Tyred i Oskarshamn nya däckhotell

Bild på vårt nya däckhotell med tillhörande truck

Vad kostar däckhotell/förvaring?

Direkt TPMS system med OBD inlärning kostar 150kr extra


Hur går det till när vi byter och förvarar hjulen?

När du väljer däckhotell hos oss i Oskarshamn så tar vi hand om hjulen under hela resan. Vi har även koll i systemet på vad det är för däck och fälgar som ni har lämnat till oss.

Så här går det till med ett skifte och förvaring:

 1. Lämna nyckeln till oss på er bokade tid. Har ni ett hjullås så lämnas detta tillsammans med nyckeln så att vi slipper leta efter denna adapter.
 2. Vi kör in bilen och monterar av hjulen från bilen.
 3. Hjulen tvättas nu av nästa person som också skriver i alla uppgifter om hjulen, så att det är korrekt i systemet samt på ert förvaringsbevis.
 4. De tidigare förvarade hjulen monteras nu på bilen efter konstens alla regler.
 5. Bilen släpps ner på marken igen och vi kontrollerar lufttrycket på samtliga hjul.
 6. Har bilen ett TPMS system så initierar vi återinlärningen i bilen. Kräver bilen att man gör en OBD programmering för att aktivera systemet med de andra hjulen så tillkommer det en kostnad om 150kr.
 7. Vi kör ut bilen och lämnar nyckeln (tillsammans med hjullåset) till er i kundmottagningen, samma person sköter monteringen så att man har full kontroll på bilen.
 8. Ni betalar på plats med kort och får sedan kvitto på köpet och förvaringsbevis där ni ser informationen om de inlämnade hjulen.

Jag har TPMS system på min bil, behöver jag tänka på något?

Nej det behöver ni inte. Vi sköter denna biten så att det fungerar som tänkt. Har bilen ett direkt TPMS system så initierar vi återinlärningen i bilen. Kräver bilen att man gör en OBD programmering för att aktivera systemet med de andra hjulen så tillkommer det en kostnad om 150kr.

Vi tar hand om bilen, nya nedsänkta lyftar gör däckbytet korrekt oavsett bil

Vi vet hur man gör ett korrekt däckbyte. Dagens alla bilar har väldigt olika upphängningar samt lyftpunkter. Några bilar som ofta utmärker sig själva från mängden är alla nya elbilar eller också kallade EV bilar. Oftast har dessa bilar stora batteripacket lågt monterade vid trösklarna vilket gör att det är extra viktigt att man lyfter bilen korrekt. 

Det är där som vi kommer in i bilden Med våra nya lyftar som alla är nedsänkta i marken så underlättar det jobbet och vi kan utföra ett säkrare och proffsigare däckbyte på din bil.