MENY
Din däck- och fälgspecialist Tryggt och säkert Proffs sedan 1992

Köp fälgar billigt och enkelt online - 100% passningsgaranti

Störst utbud av snygga fälgar med bra kvalitet och snabb leverans - Proffs på fälgar sedan 1992

eu-sign
Välj din bilmodell här
Köp nya däck, fälgar och kompletta hjul billigt online Välj din bilmodell nedan, vi fixar resten
Sök efter reg.nummer
Skriv in storleken på de fälgar som du söker Köpa nya fälgar till befintliga däck? Glöm inte att kolla på den storleken du har idag!
Närbild på fälg.
Diameter i tum
Bultmönster
100% Passningsgaranti på fälgar
Köp nya fälgar billigt online
Knappa in regnummer, bilmodell eller dimension - Vi fixar fälgarna

Köp dina fälgar enkelt, tryggt och billigt - Toppklassad kundservice och erfarenhet sedan 1992

Att köpa dina fälgar snabbt och tryggt online på Tyred.se sparar dig både tid och pengar. När ni handlar fälgar hos oss gör ni det med upp till 40% rabatt, jämfört med det rekommenderade priset. Vår erfarenhet inom däck- och fälg är lång och vår support svarar mer än gärna på dina frågor för att hitta rätt fälgar till din bil. Vi har en enkel, trygg och billig lösning för att du ska bli en nöjd kund. På vår hemsida hjälper vi även till med att hitta din närmaste däckverkstad eller monteringspartner där du kan få dina nya fina fälgar monterade.

När du köper fälgar så som aluminiumfälgar eller kompletta hjul av oss så ingår alltid bultar/muttrar samt monterings kit till din bil om det behövs. Bara välj bil via registreringsnummer eller välj bil manuellt, det går även att skriva bilmodell manuellt på produkten i kassan om man köper fälgar via dimension. 

Vill du ha hjälp med TPMS? Inga problem, det löser vi givetvis också. Kontakta oss gärna om du har fler frågor gällande fälgar.


Kolla in några av våra populäraste fälgar nedan!


Köp fälgar smidigt, tryggt och billigt 2024

Vi på Tyred säljer och marknadsför de flesta fälgar på marknaden och har lång erfarenhet inom området! Här köper du fälgar snabbt och tryggt i alla olika färger så som t.ex. svarta, bronsfärgade, silvriga och polerade. Vi jobbar hårt med att göra den absolut bästa lösningen för dig som kund så att du enkelt, snabbt och tryggt kan beställa dina fälgar med 100% passningsgaranti och trygghet.

Med några få knapptryck och ditt registreringsnummer så tar vi på Tyred fram alla fälgar som passar till din bil, vill man så kan man även köpa till däck och skapa kompletta hjul direkt på sidan. Vi har även gjort det lätt för dig som kund att välja den storlek som du vill ha från t.ex. 16" eller 17" men även större fälgar så som 20" eller 21". Resten sköter vi så att det blir rätt ET-mått, navhål och bredd. Vi garanterar att fälgarna som kommer fram när du söker med registreringsnummer passar på din bil!

Vill du beställa fälgar med speciella mått eller storlekar så löser vi på kundservice givetvis det åt dig! Vi är proffs på fälgar sedan 1992!

Vilka fälgar passar till min bil?

Det är enkelt! Vi på Tyred.se har en smidig lösning för att visa exakt vilka fälgar som passar till din bil på ett snabbt och smidigt sätt direkt online. Skriv in ditt registreringsnummer eller knappa in din bilmodell ovan så visar vi fälgarna som passar just till din bil. Vi har alla olika fälgar för alla olika smaker och behov, billiga priser och snabb leverans. Snygga sommarfälgar som praktiska vinterfälgar. Vi kan helt enkelt fälgar och vet precis vad som passar till din bil. Köp dina nya fälgar direkt online med snabb leverans och bästa service.

Populära varumärken på fälgar som vi är stolta över att kunna erbjuda, självklart till bäst pris!

Olika typer av fälgar

Det finns olika typer av fälgar att välja hos oss på Tyred.se. 

 1. Lättmetallfälgar består oftast av en gjuten aluminiumlegering dvs en blanding av metaller och/eller metallegenskaper och är främst anpassade för sommardäck. De är ytbehandlade med lack av olika variant.

 2. Fälgar till Elbil/EV

 3. Plåt/stålfälgar används mer sällan men mestadels på vintern för att slippa oroa sig för fula fälgskador hos fälgar som inte är vintergodkända.

 4. Smidda fälgar är en typ av fälg-tillverkning som är lite mer avancerad. Fälgen gjuts i en form som pressas med väldigt högt tryck och värme samt med ett starkare aluminium så som 6061 T6 aluminium som ofta används inom flygindustrin för sin lätta vikt. När detta är gjort så fräser man fram fälgen till sin slutliga form och kan då få en lättare och starkare fälg. Smidda fälgar är till för dom som ställer höga krav!

 5. Fälgar för vinterbruk är oftast hel-lackerade och är även oftast gjutna i en aluminiumlegering. Vi på Tyred markerar dessa fälgar med en snöflinga i övre hörnet. Lackeringen på dessa vinterfälgar är anpassade för lite tuffare påfrestningar så som salt och kyla.

 6.  Släpvagns fälgar har förstärkningar som klarar mer tyngd.

 7. Staggered fitment innebär speciellt anpassade större och/eller bredare hjul bak än fram, för att framhäva en läcker sportig design på din bil och framför allt bättre grepp, smidda fälgar finns ofta som staggered fitment. Läs mer under respektive fälgkategori.

Bra att veta om fälgar - Dimensioner, ET-mått samt andra specifikationer

En fälgs dimensioner anges i tum. En fälg kan till exempel ha måtten 8,5 x 18, där 8,5 är bredden i tum och 18 är diametern.

En fälg har även bultcirkel, ett ET mått (även kallat offset eller inpressningsmått) och navhål (CB för CenterBore).

 • Bultcirkel: Bultcirkeln är diametern av den cirkel i vilken bulthålen är placerade. Den anger hur många bulthål fälgen har och hur stort avståndet mellan dem är. Bultcirkelns diameter anges i millimeter tillsammans med antalet bulthål. Står det till exempel 5/112, så innebär det att det är fem hål och att cirkeldiametern är 112 millimeter.
   
 • ET mått: Kallas även inpressning eller offset. Måttet anger avståndet mellan fälgens anläggningsyta mot navet och fälgens mittpunkt. Ju lägre inpressningsdjupet är, desto längre ut breddar fälgen. Det är viktigt att inpressningsdjupet är det rätta, annars finns det en risk för att fälgen tar i bilens bromsar, skärmar eller hjulhus.
   
 • Navhål: Navhålet, eller centrumhålet (CB för CenterBore), är det hål som finns i mitten av baksidan på fälgen och som ska passa till bilens nav. Om inte navhålet är ordentligt centrerat, så skapas vibrationer. En del lättmetallfälgar är så kallat fixborrade eller originalanpassade så man slipper navringar och en del fälgar med större navhål än bilen behöver man använda navringar/centreringsringar för att anpassa fälgens centrumhål till bilens nav.
   

Fälgbredden är avståndet mellan insidan på de olika fälgkanterna (insidan och utsidan där däcket ligger emot) och alltså inte den totala bredden mätt från utsidan.

Som tur är så är vi på Tyred.se experter inom detta område och har hjälpt massvis med kunder runt om i landet att räkna ut precis vart fälgarna kommer att hamna på bilen. Har du ett speciellt önskemål eller har sett en bil med ett utseende du vill ha så kan vi enkelt hjälpa er med detta. Vi har även lång erfarenhet inom motorsport samt hjulinställning och kan då enkelt hjälpa er att ta fram rätt fälgar för rätt ändamål.